top of page
UNT

"– Jag har kreativ ADHD, säger konstnären AK von Malmborg medan hon studsar runt mellan sina inpackade målningar och befriar dem från bubbelplast. Det senaste året har hon haft sex utställningar på olika ställen i Sverige, turnerat med sitt band, tecknat vinjetten till SVT-programmet "På jakt med Lotta och Leif"och skapat hundra dagars performance med lika många bilder som resultat.

Värvet 162

Värvet episode 162

Göteborgs-Posten

"Måleriet eller musiken? Nu dör hon som popstjärna men återföds som konstnär på årets Stockholm Music & Arts som i år försöker lyfta fram konsten lite extra.

DN

"I helgen hålls Stockholm Music & Arts på Skeppsholmen. En av de mer spektakulära händelserna lär bli svenska AK von Malmborg som gör sin avskedsspelning som popartist för att satsa helhjärtat på konsten...."

ETC front page

"– Jag kanske aldrig får hög materiell standard, men folk har slösat bort sina liv på sämre saker än att följa sitt hjärta."

Sundsvalls Dagblad

" Men det bästa hos Lars Bolin Gallery är de teckningar och målningar av AK von Malmborg som visas.En serie teckningar visar en slags fantasifulla möten, porträtt, av Anna Karins musikerkollegor som Ane Brun, Jennie Abrahamsson, Martin Hederos och Linnea Olsson. Så smart fångade med sköna detaljer. Andra teckningar har samma snygga linjeföring och så en fantasi som lyfter upp motiven.

Dagens Industri

AK von Malmborg flyttar in i ett galleri för att äta, sova och skapa inför förbipasserande under en elva dagar lång performance. Varför gör du det här? ”Jag har alltid fascinerats av den kreativa processen och hittat olika sätt att utmana den. Här får publiken bevittna en komprimerad version, där jag blir iakttagen medan jag producerar under ett givet tidsspann. Kommer det att resultera i ett krampaktigt helvete eller i förhöjd kreativitet?” FULL ARTICLE IN LINK

SVD

AK von Malmborg är Sveriges mest självutlämnande popartist, tecknare och konstnär.

DN veckans Stockholmare

Veckans sthlmare: AK von Malmborg

Länstidningen Sundsvall

" AK von Malmborg har gjort allt från att ställa ut i Buenos Aires, göra performances med levande duvor i London till att skapat flashmobs i New York. För fem år sedan debuterade hon med ”Vår tids rädsla för AK von Malmborg” som strax därefter blev en scenföreställning med samma namn . Dagens Nyheter kallade den för ”en djupt personlig och generöst självutlämnande hyllning till livet och kärleken”

DN

"Konstnären/artisten AK von Malmborg har just stigit ut efter elva dagars husarrest i Cornelia Sojdelius Gallery i Stockholm. Under isoleringen har hon skapat verken till galleriets utställning ”11 days” som visas fram till den 11 december.

Front page Sundsvalls Tidning
Södermalmsnytt

"Hon slåss mot normer, för konsten och har rört hbtq-rörelsen till tårar" Full article in link

GP KULTUR Front page
GP

"jag tror att all konst som bär någon slags andlighet bygger på igenkänning och tröst"

DN KULTUR
SVD KULTUR

" ”Anna-Karin von Malmborg räds varken fan eller trollen, operalibretton eller performanceföreställningar”

UNTFront page
Östersunds Posten
Sundsvalls Tidning
GP
CITY spread
UNT
DN KULTUR
DN kultur
Front page Södermalmsnytt
NME

"However, it is Anna-Karin von Malmborg´s voice, dripping with saccarine, that stands out here"

DN

"Få andra svenska popdebutanter har fått ett lika översvallande mottagande som hennes sorgkantade och sorglustiga ”Vår tids rädsla för AK von Malmborg” som släpptes i december – uppbackad av en coverduett på Roxy Musics ”More than this” tillsammans med Olle Ljungström.

Mitt i Södermalm
DN
Gotlands Allehanda
DN
METRO

Review Metro "Årets svenska solodebut" "briljant produktion"

DN

Grey Room Giljotin

bottom of page